„ТУРИСТИЧКИ СУСРЕТИ“ ДО НЕДЕЉЕ У КИКИНДИ

Туристичка организација Кикинде до недеље је домаћин „Туристичких сусрета“. Четвородневни сусрет представника седам туристичких организације из Војводине. Биће то прилика да домаћини колегама представе целокупну туристичку понуду нашег града и неколико села:

-Очекујем да ћемо их заинтересовати да буду наши гости. “Туристички сусрети” су сјајна прилика да разменимо искуства, али и да конципирамо заједничку туристичку понуду свих туристичких организација Војводине. Једно је сигурно. Сви смо једва дочекали релаксирање мера- саопштила је Јасмина Миланков, в.д. директорка ТО Кикинда. Надовезао се Никола Лукач, градоначелник Кикинде:

-Увек је задовољство и част бити први у нечему. Уверен сам да ћемо бити добри домаћини туристичких посленицима Војводине. Понуду да баш ми будемо домаћини првих “Туристичких сурета” прихватили смо са великим задовољством- рекао је Лукач и подсетио да је Кикинда престоница лудаја и сова. Ово је град добрих људи који може да се похвали Сувачом, мамутом, али и Симпозијумом и музејом “Тера”. Директорка ТО Војводине, др Наташа Павловић, указала је да су они и иницирали одржавање “Туристичких сусрета”:

– Драго ми је да најмлађа туристичка организација веома добро ради и да се и на њиховом примеру види да туризам чине људи. Војводина има 33 туристичке организације и сви се трудимо да заједно промовишемо оно што наша Покрајина нуди- навела је она. Током првих пет месеци ове године у Војводини је забележен пораст броја туриста од 44 одсто у односу на исти лањски период, док је број ноћења увећан 48 процената. Покрајински секетар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, указао је да је покрајинска администрација уложила више од 100 милиона динара у подизање туристичке инфраструктуре:

-То очигледно даје резултате јер се добри пословни резултати не могу очекивати без релеватних капацитета. Задржаћемо тај тренд како бисмо ојачали наше туристичке потенцијале и били конкурентни државама које имају мора и у које наши грађани традиционално одлазе. Викенди у Војводини и наш гастро туризам добра су шанса да попунимо наше капацитете. Желимо да објединимо нашу заиста богату понуду – прецизирао је др Иванишевић.

Извор: Град Кикинда