ОБЕЛЕЖЕНО СЕЋАЊЕ НА ДУШКА ТРИФУНОВИЋА У НОВОМ САДУ

Сећање на песника Душка Трифуновића који нас је напустио пре 14 година обележено је 28. јануара 2020. Полагању цвећа на његов гроб на Черату у Сремским Карловцима присуствовали су песник Перо Зубац, председник удружења „Корени” Милан Гутић, чланица Општинског већа за културу Сремских Карловаца Весна Фекете, као и бројни пријатељи.

У Галерији ИК „Прометеј” изведена је монодрама „Има нека тајна веза“, ауторски рад глумца Милана Димића. Овај млади глумац, представу је одиграо преко 30 пута за кратко време. Сем делова инспирисаним стварним догађајима и људима из живота песника Душка Трифуновића, игроказ је проткан популарном музиком за коју је Душко написао стихове. Публика је сазнала и који су догађаји инспирисали настанак конкретних стихова. Догађај ће почео тачно у 18 часова.

Част да се обрати поштоваоцима Душковог дела имао је Милан Гутић, који је својевремено као власник компаније „Инстел” основао Инстелову награду за поезију а Трифуновић је био добитник исте.

Гутић је овом приликом рекао да „нас свака помисао на Душка враћа у неко време обележено сетом и задовољством. Ми који смо имали прилику и привилегију да живимо са Душком – богатији смо од многих. На нама је да сећање пренесемо и на оне који нису били у прилици да га познају. Не усуђујем се вечерас да било шта кажем о Душковом делу, јер да Душково дело није толико сјајно, имали би вечерас сви других обавеза. Вечерас је по први пут речено дођите раније, неће бити довољно слободног места! Хвала вам што сте дошли, да и овом пажњом покажете да Душко живи међу нама.”

Представљајући глумца Милана Димића који је дипломирао у Бањалуци, Гутић је нагласио да младић долази са Пала које су увеле Душкову награду; да Милан Димић није имао прилику да се рукује са Душком, али га је оживео овим упечатљивим извођењем монодраме „Има нека тајна веза“. На крају вечери је Зоран Колунџија као домаћин вечери и Душков пријатељ, казао пригодно слово о Душку.

 

Текст и фото: В. Раонић;