ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ИЗДВОЈИЛА 3,9 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА ЗА ИНФРАСТРУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ У АП ВОЈВОДИНИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре  представницима 22 локалне самоуправе у АП Војводини за финансирање и суфинансирање пројеката у областима водопривреде и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Реч је о пројектима који се реализују преко конкурса Управе за капитална улагања Војводине.

Мировић је данас доделио и уговоре за наставак финансирања изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, као и уговор за реконструкцију и изградњу нових објеката у оквиру комплекса дворца Хертеленди у Бочару. Вредност ова три уговора је 676 милиона динара.

„Први у Србији, доделом уговора за реализацију важних инфраструктурних пројеката, започињемо нови инвестициони циклус. Током ове године завршићемо реализацију великих пројеката које смо започели ранијих година, као што је реконструкција Народног позоришта у Суботици, и све оне пројекте које смо наследили недовршене. Заједно са локалним самоуправама радићемо на реaлизацији свих ових пројеката“, изјавио је председник Мировић.

Међу значајнијим пројектима, како је навео, јесу: наставак радова на адаптацији Градског стадиона у Зрењанину, уређење Позоришног трга у Новом Саду, реконструкција локалних путева у Шиду, Бачу, Жабљу, Опову и Бачком Петровцу, изградња нове основне школе у Сремској Митровици, наставак изградње градске пијаце у Кикинди и санација фасада у Суботици.

„Ове године акценат ће бити на наставку реконструкције болница и клиника, што је значајан посао од којег је велики део већ завршен. Радићемо реконструкцију болница у Сенти, Сомбору, Ковину, као и Поликлинике у Новом Саду“, рекао је Мировић.

Он је најавио и почетак изградње Каменице 3 са пет-центром, а у наредним данима очекује се, како је рекао, пуштање у функцију два нова линеарна акцелератора на Институту за онкологију.

Уручивању уговора присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.