ПРОМОЦИЈА РОМАНА ЦРНА КЊИГА ЛУКЕ ТРИПКОВИЋА

             Један од најталентованијих писаца савремене прозне сцене Лука Трипковић,  представио је у четвртак 30.01.2020. у књижари Зенит, бројној новосадској публици свој други роман Црна књига у издању београдске Book – e.

               Према сопственим речима, након првог романа Осмех под гором маслиновом који је објављен  у епицији Прва књига Матице српске, други роман Црна књига писао је „стихијски“ лечећи се аутотерапијом од ствари које се дешавају око нас. Део романа одвија се у виртуелном свету који је плод развитка технологије виртуелне  реалности,  а грађа за сиже настала је на основу неких предвиђања о којима је читао на интернету, да ће у будућности највише примене технологије и највише зараде бити у областима декадентног садржаја, па му је било најзанимљивије да нашу актуелну стварност измести за неких 10 – 15 година, те да му је интересантан појам зла који се често код нас мистификује и запитаност какву ће идеологију и друштво успоставити.

               Књижевна критичари кажу да је ово моћан, узбудљив роман са елементима трилера, те да је  Лука Трипковић достојан настављач Пекићевске опомињуће прозе, а бројни посетиоци на промоцији који су се укључили у разговор о књизи и постављали аутору питања, и пријатна, неоптерећујућа атмосфера посведочили су да је ова књига већ нашла пут до читалаца.

 

За Војвођанске: Ј. Иванишевић