СЕКРЕТАР БАТЕЗ ПОСЕТИО ОСНОВНУ ШКОЛУ У БУЂАНОВЦИМА

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Основну школу „Небојша Јерковић“ у Буђановцима, у општини Рума, која је на конкурсу ресорног секретаријата добила средства за опремање фискултурне сале гимнастичким справама и спортским реквизитима. Вредност спортске опреме је 870 хиљада динара.

Након обиласка фискултурне сале, одржан је јавни час физичког васпитања, на коме су ученици показали своје вештине на новим справама и реквизитима.

 Батез је рекао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансијски подржао више пројеката у области школског спорта у општини Рума. Он је навео заједнички пројекат који је у току, вредан милион и по динара, а односи се на обнову кровне конструкције и замену столарије у фискултурној сали у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Руми.  Сарадњу са Општином Рума оценио је као веома успешну и додао да се разговара о могућности санације паркета у градској спортској хали, у којој би се затим могла одржавати значајнија спортска такмичења.

„Настављамо са нашим стратешким опредељењем да путем конкурса за санацију, опремање и изградњу спортске инфраструктуре на територији АП Војводине, где су нам приоритет школски спортски објекти, обезбедимо могућности за квалитетну наставу физичког васпитања и да на тај начин створимо што боље услове за бављење спортом. Из угла Покрајинског секретаријата, школски спорт видимо као базу нашег спорта“, рекао је Батез и подсетио на то да је и сам своју спортску каријеру започео у школским спортским секцијама и на регионалним такмичењима.

Он је навео да је Покрајински секретаријат мапирао потребе у вези са спортском инфраструктуром и да у складу с тим пружа финансијску подршку предложеним пројектима, док се капиталне инвестиције реализују путем Управе за капитална улагања Војводине. Наиме, у неким општинама су грађени већи спортски објекти него што је потребно, многа насеља и општине бележе негативна демографска кретања, а у неким градовима недостају спортски капацитети.

Начелник Општинске управе Руме Душан Љубишић нагласио је да је сарадња са Покрајином резултирала низом завршених заједничких пројеката. То, с једне стране, како је рекао, показује да је Општина припремала квалитетне пројекте с којима је аплицирала за средства са покрајинског нивоа, а с друге стране, да постоји слух у покрајинској администрацији за потребе у тој општини.

Директор школе у Буђановцима Ђорђе Мирковић изјавио је да је заокружен процес обезбеђивања услова за наставу физичког васпитања. Захваљујући Општини Рума, уређена је фискултурна сала, а Покрајински секретаријат за спорт омогућио је њено опремање гимнастичким справама и спортским реквизитима, између осталог кожним лоптама за све спортове.