СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОСЕТИО СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР У НОВОМ САДУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић посетио је данас, заједно са својим сарадницама, Студентски центар Нови Сад и том приликом изразио задовољство због унапређења ресурса који су веома значајни за успешно студирање. Он је нагласио да су смештај и исхрана важни фактори у постизању добрих резултата студената, али да је и улога менаџмента Студентског центра значајна, будући да има добру комуникацију са студентима и труди се да се сва спорна питања превазиђу договором.

„Ми смо ту да помогнемо и у протекле три године Покрајинска влада је инвестирала 26 милиона динара у објекте студентског стандарда. Издвојили смо и шест милиона динара за израду пројектно-техничке документације за изградњу новог ресторана за исхрану студената“, казао је секретар Милошевић и додао да подршка Града Новог Сада и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, представљају важну синергију удруживања око важних пројеката.

„Један од важних пројеката је и изградња Студентског културног центра, за који је израда пројектно-техничке документације при крају. Верујем да ћемо, када завршимо изградњу тог центра и новог ресторана, квалитет смештаја и исхране, али и културне активности студената Универзитета у Новом Саду, подићи на много виши ниво“, нагласио је ресорни секретар Милошевић и још једном похвалио руководство Студентског центра Нови Сад јер одговорно ради на решавању текућих проблема одржавања објеката и укупног функционисања ресторана и студентских домова.

Према речима в. д. директора Студентског центра Зорана Мартиновића, установа студентског стандарда годинама континуирано ради на повећању квалитета услуга које пружа студентима.

„У нашим објектима, којих има десет, од тога осам у Новом Саду, и по један у Зрењанину и Сомбору, смештено је више од 3.000 студената, а право на исхрану у два ресторана у Новом Саду има више од 11.000 студената“, рекао је Мартиновић и истакао изузетно добру сарадњу са Покрајинском владом, али и са студентским парламентом и другим студентским организацијама.

Током посете Студентском центру, секретар Милошевић је обишао студентске домове „Слободан Бајић“ и „Вељко Влаховић“, а посету је завршио ручком у Великој мензи.