ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА

У Новом Саду као и у другим градовима, под слоганом „Много је важно да загрлиш снажно“ обележен 15. фебруар, Светски дан деце оболеле од рака. Удружење Нурдор уприличило је једносатни програм у знак подршке деци која се лече.

Наступили су Музичко-креативни студио Ла-Ла, Хор веронауке „Патријарх Павле” из Српске Црње као и Славица и Тим-аниматори. На Тргу слободе био је постављен штанд са информативим флајерима, донаторском кутијом и продајним Нурдор производима.

Председница Јоланд Корора захвалила је на подршци грађанима, родитељима, волонтерима, својим сарадницама и Роберту Чобану који је омогућио техничко извођење програма, уступајући бину и озвучење које је постављено на тргу у оквиру Фестивала љубави. Госпођа Јоланд Корора је и сама мајка излеченог детета а ове године је добила Фебруарску награду Града Новог Сада за досадашњи ангажман.

На крају је ка небу пуштен балон у облику срца за све малишане оболеле од рака. Присутни су загрлили оног до себе у знак подршке свима који се сада лече, као и у знак сећања на децу која више нису са нама.

Сем сећања и подршке, прикупљају се донације за нову Родитељску кућу у Београду која би требало да реши проблем смештаја деце из унутрашњости Србије која због лечења морају да бораве у Београду са својим породицама.

Сваки грађанин у знак подршке може да помогне било као волонтер, донатор, да уступи нека своја знања, вештине или друштвене контакте, или макар да пошаље један хуманитарни СМС на број 1150.

 

Текст и фото: В. Раонић;