ВЕСЕЛО И РАСПЕВАНО УЗ СЕВИЉСКОГ БЕРБЕРИНА

На сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта 20. фебруара од 19 часова на радост бројне публике одиграна је Росинијева комична опера Севиљски берберин. Ово познато дело које нас је сјајно забавило и насмејало је први пут изведено у Риму, такође 20. фебруара, али давне 1816. године.

Улоге: Јелена Кончар, Саша Штулић, Небојша Бабић, Васа Стајкић, Горан Крнета, Верица Пејић, Бранислав Станков, Владимир Стојковић. Учестовали су Оркестар и мушки хор Опере СНП-а. Диригент је био Александар Којић. Декор, костими и сценска опрема израђени у радионицама Српског народног позоришта.

Поред сјајних певачких способности, учесници су презентовали и изванредан глумачки дар. Било је импровизације и комичних момената. У основи прича говори о љубави, јер је по речима редитеља Ивана Клеменца „љубав оно нешто што сваког од нас покреће, узбуђује, одржава…“. Кроз комику ликова и животних ситуација, представа добија динамичан и забавни карактер. Арија Фигара, свима нам је позната и из цртаних филмова. На крају да засладе ствар појавише се чак и принцес крофне. По свему је вече било посебно а све је разјаснио Васа Стајкић рекавши да су овом приликом колеге приредиле обележавање 20 година каријере Јелене Кончар, мецосопрана, првакиње Опере СНП, наше вечерашње Розине.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.