НАЈНОВИЈИ УСПЕСИ БОКСЕРА БК „ЧАРНОК“

Ове године Боксерски клуб „Чарнок“ Врбас је веома успешно отпочео такмичарску сезону. Тако су у јануару, на „9. КУПУ НАЦИЈА ЗА ЖЕНЕ“ одржаном у Сомбору уз учешће 28 држава, чланице клуба Дајана Грмуша и Ивана Чизмар, које су учествовале у саставу Репрезентације Србије, освојиле бронзане медаље. Оне су показале сву лепоту ове племените вештине и успешно се бориле за своју државу и клуб. На првом коло Прве Север Лиге одржаном 15. фебруара у Новом Саду, Дајана Грмуша је освојила пехар за најбољу сениорку. Ватрено крштење су имали најмлађи чланови БК “Чарнок“, Ивана Чизмар и Огњен Сјеклоћа, који су показали велику срчаност и потврдили мишљење тренера да су управо они нове узданице клуба.

Најновији успеси боксера „Чарнока“ везани су за учешће на међународном турниру „ЕУРО КУП“ у Бијељини одржаном од 20-23. фебруара. У саставу Репрезентације Србије  на овом турнири учествовали су чланови  клуба: Дајана Грмуша, Душан Дринчић и Стефан Цамовић.

„Еуро Куп се налази у календару такмичења Европске боксерске федерације, што говори о његовој озбиљности и величини.  Реч је о изузетно квалитетном такмичењу на коме је учествовало 18 држава са првим поставама својих селекција.

Стефан Цамовић је у категорији до 64 кг узео златну медаљу након две борбе. У првој борби је савладао одличног борца Кршо Ермана из БИХ, резултатом 5:0. Другог дана такмичења, након лавовске борбе, резултатом 5:0 поразио је Лијешевић Данијела из Црне Горе. Одличан француски борац Бараиа је предао финални меч са Цамовићем. Стефан је током  борби задобио озбиљну повреду десне аркаде. Формирао се велики подлив изнад ока, али његова жеља за победом била је важнија од повреде“, изјавио је председник клуба Жељко Жмукић.

Бокс је специфично леп спорт, али и изузетно напоран и комплексан. Такмичарска сезона  у БК „Чарнок“ траје целе године и за боксере нема паузе. Тренажно је повезана 2019. и 2020. година. Такмичења из последњих дана протекле године наставила су се у јануару текуће године.

„За наше најбоље боксере попут Цамовића, Никчевића, Дринчића, Јајића, Грмуше, Брил, Сјеклоће, Чизмар и других нема одмора. Они се константно налазе у тренажном процесу већег или мањег интензитета, у зависности од такмичења за које их спремамо. Наредна три месеца имамо борбе сваког викенда и оне трају по пар дана. Са поносом можемо рећи да се у нашим редовима налазе неки од најбољих боксера Србије, што је резултат клубског рада и њихове пожртвованости. Тренинзи су изузетно тешки и напорни, од сваког такмичара захтевам максималну концентрацију и дисциплину и резултат је видљив. Временом смо им из главе избили мисао да таленат може да надомести физичку спрему. То је заблуда, само посвећен и напоран рад води до резултата. Таленат за бокс даје само завршну форму“, истиче тренер Игор Шкундрић.

Већ за два дана младе боксере БК „Чарнок“ очекује појединачно Првенство Војводине у Шиду. Такмичење ће трајати од 28.02-01.03.2020. године, а учествоваће 10 такмичара из овог реномираног клуба. Након тога следи појединачно Првенство Србије у Сомбору од 03-08. марта за младе, јуниорке и кадеткиње,   па 21. марта Друго коло лиге Север у Гакову,  потом Европско Првенство, 4. Јуниорски куп нација, Војвођанска златна рукавица, Београдски победник…

„Нема предаха за руководство и чланове БК „Чарнок“ Врбас. Борба се води у рингу, али и ван њега, проблем представљају финансије јер немамо сопствене приходе, не наплаћујемо чланарину, а трошкове такмичења, смештаја, исхране и опреме сноси клуб. Жељко Жмукић и ја издвајамо лична примања како би клуб могао да настави са радом. Општина Врбас помаже рад клуба. Њихову пуну подршку очекујемо и надаље, како би врбаски шампиони утабали пут до европских и светских медаља“, навео је тренер  Шкундрић.

Очекивања љубитеља ове племените вештине је да  боксери „Чарнока“ у наредном периоду потврде своју добру форму, вештину и препознатљив стил и са такмичења донесу нова одличја.