САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ

Покрајинска влада одржала је данас седницу посвећену актуелном стању поводом појаве вируса корона, на којој је констатовано да је неопходно да све институције и установе у потпуности поштују препоруке Министарства здравља.

На снази је мера забране јавног окупљања више од 100 људи у затвореном простору, коју ће у потпуности спроводити све јавне и приватне установе и организације у Војводини.

Предшколске установе, основне и средње школе, као и Универзитет у Новом Саду, настављају са редовним активностима.

Биће предузете мере појачаног надзора над особама које се налазе у кућној изолацији.

Покрајинска влада још једном апелује на све грађане да примењују појачане мере хигијене и поштују препоруке Министарства здравља и у свему поступају по упутствима надлежне здравствене службе.

У препорукама се наводи:

– појачана и честа хигијена руку;

– избегавање контакта са особама које имају знаке инфекције органа за дисање;

– избегавање масовних окупљања и боравка у просторијама где се налази велики број особа;

– придржавање мера заштите од преношења инфекције код свих особа које осете симптоме инфекције органа за дисање.

Покрајинска влада посебно похваљује напоре здравствених радника у АП Војводини који су правовременим и стручним ангажовањем одговорили на изазове новонастале ситуације.

Посебан број Министарства здравља за питања у вези са вирусом корона је 064/894-52-35, а Института за јавно здравље Војводине 064/8028894 и 064/8028895.

На седници је донета одлука да се из Дирекције за робне резерве АП Војводине основним и средњим школама, високим школама, факултетима и социјалним установама упути помоћ у виду хигијенских средстава.