НА ИНФЕКТИВНОЈ КЛИНИЦИ КЦВ ЛЕЧИ СЕ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА ОБОЛЕЛИХ ОД ВИРУСА КОРОНА

На инфективној клиници Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно се лечи шест пацијената оболелих од вируса корона, од чега су два у бољем општем стању и они су практично у фази опоравка, док су три смештена у јединици интензивног лечења, уз примену механичке вентилације, а један од њих је и даље у критичном здравственом стању, изјавила је данас директорка КЦВ проф. др Едита Стокић.

Она је додала да је међу шест пацијената који се лече у КЦВ и раније оболели пацијент из Опште болнице у Панчеву, који је јуче поподне допремљен на Инфективну клинику КЦВ, где ће његово лечење бити настављено.

„Лечење свих ових пацијената је под строгим двадесетчетворочасовним мониторингом мултидисциплинарног тима лекара и других обучених здравствених радника и биће настављено по свим алгоритмима и протоколима за лечење оваквих пацијената“, рекла је др Стокић.

Стокићева је подсетила и на све мере превенације које сваки грађанин сам може да предузме и апеловала на све да их се најстрожије придржавају, како би дали прилог спречавању даљег ширења вируса и повећавања броја оболелих.

„С друге стране, уколико пацијент има повишену температуру неопходно је да се одмах телефоном јави одговарајућој служби, али и да одмах, самоиницијативно, спроведе мере самоизолације“, нагласила је она.

Стокићева је подсетила и на обавезу свих оних који су добили мере ограничења кретања, односно самоизолације, да те мере строго поштују.