КОРОНАВИРУС ОДНЕО ПРВИ ЉУДСКИ ЖИВОТ У СРБИЈИ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је на конференцији за новинаре у Влади Србије да је данас од последица заразе коронавирусом преминуо први пацијент у нашој земљи.
Брнабић је рекла да је реч о 59-годишњем пацијенту из Кикинде који се лечио у Клиничком центру Војводине у Новом Саду, a који се заразио од човека чији је син био у Милану и који се и сам сада бори за живот.
Она је у име Владе Србије и председника Републике, изразила саучешће породици преминулог, одавши признање лекарима и медицинском особљу који су се лавовски борили за његов живот.
Премијерка је додала да је у Србији до данас у 18 часова регистровано укупно 135 потврђених случајева COVID-19, што је за 17 више од последњег извештаја јутрос у 8 часова, а да је их 64 у изолацији.
Осам заражених особа тренутно је у тешком стању и лекари се боре за њихов живот, рекла је Брнабић.
Она је најавила да се од сутра у 20 сати укида јавни превоз у Србији до даљњег, а од недеље у 20 часова се затварају ресторани, кафићи и тржни центри.
Председница Владе је поручила да је на свима нама одговорност да покушамо да заштитимо себе, своје најмилије и најближе, породице, комшије, локалну заједницу, тиме што ћемо излазити што је мање могуће и поштовати препоруке.
Рестриктивне мере донете су да би се сачувало здравље нације, да бисмо имали што мање жртава у овом рату и да дамо шансу здравственом систему, рекла је Брнабић и додала да се управо зато пооштравају мере забране кретања.
Она је навела да смо ушли у трећу недељу борбе против вируса корона, а да је иза нас најтежих 24 сата, али и да је испред нас вероватно још много дана тежих од овог данас.