ОД ДАНАС ОБУКЕ НАСТАВНИКА ЗА MICROSOFT TEAMS ПЛАТФОРМУ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да данас почиње обука наставника за коришћење платформе Microsoft Тeams, која је прилагођена за учење на даљину, а у припреми су и видео упутства за рад.

Како би се наставницима олакшало коришћење ове платформе, поред упутстава која су доступна на адреси https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php, припремљене су и онлајн обуке.

Обуке ће се одржавати четири дана недељно, два пута дневно, о чему наставници треба да се информишу од директора који су добили распоред обука и упутства за приступ обукама.

Платформа се успоставља у сарадњи са компанијом Microsoft, која је омогућила да платформа буде бесплатна, како током ванредног стања, тако и касније.

Платформа је изузетно погодна за припрему дигиталних садржаја, интерактивну онлајн наставу, размену садржаја, постављање задатака и прикупљање решења и одговора.

Microsoft Тeams на једном месту омогућава разговоре, размену садржаја у реалном времену, заједничку сарадњу и доделу задатака. Као платформа виртуалног састанка дизајниран је да омогући дискусију, а његове функције омогућавају једноставну расподелу задатака – без обзира на то где се људи налазе.

Tакође, помаже администраторима школа и особљу да остану повезани и омогућава размену објава у реалном времену.

Платформа омогућава коришћење веб апликација Word, Excel, OneNote, Outlook, Teams, као и других апликација доступних у пакету MS Office 365.

Доступан је за коришћење и на Windows, Apple, Android, Linux и може се користити из било ког веб претраживача – Edge, Firefox, Safari, Chrome.

У наредних неколико дана Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће свим школама доставити довољан број приступних налога, тако да сви наставници и ученици могу да користе ову платформу за извођење наставе на даљину.

Очекује се да ова платформа буде у употреби у свим школама које се до сада нису снашле и успоставиле адекватну комуникацију са ђацима, као и оним школама које тренутно користе друге алате, који генерално нису најпогоднији за примену у едукацији, попут Вајбер група.