СВИ РЕСУРСИ ФТН У НОВОМ САДУ СТАВЉАЈУ СЕ НА РАСПОЛАГАЊЕ ДРЖАВИ

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и декан Факултета техничких наука у Новом Саду Раде Дорословачки закључили су да се сви ресурси тог факултета, професори, запослени, платформе, апликације и базе, ставе у потпуности на располагање држави у времену кризе изазване пандемијом вируса COVID-19.

Поповић је током разговора путем видео-конференцијске везе, изразио уахвалност декану ФТН на спремности те институције да помогне држави у времену кризе, посебно нагласивши лидерску улогу ФТН у спровођењу онлајн наставе у времену ванредног стања.

У овом тренутку преко 7.000 студената користи ФТН онлајн образовну платформу на коју је постављено више од 700 предмета. Настава у овој високошколској установи, упркос кризи, одвија се у високом интензитету, по стандардима какви се примењују у најпрестижнијим универзитетима у иностранству, рекао је Поповић.

Министар и декан су договорили пуно укључивање ФТН у програме онлајн обука које ће у времену кризе спроводити кабинет министра и Регионални иновациони стартап центри широм Србије.

Колеге са ФТН изразиле су спремност да пруже подршку нашим стартап центрима кроз организацију онлајн обука из области иновационог предузетништва, електронског пословања, програмирања, па све до напредних обука из области вештачке интелигенције, роботике и „биг дејта“. Успоставили смо редован канал комуникације који ће остати отворен током периода трајања ове кризе, рекао је Поповић.

Дорословачки је истакао да су сви професори на ФТН свесни ситуације у којој се налазе наша држава и друштво.

Факултет техничких наука ставља се потпуно на располагање држави како би се очувала економска стабилност земље под налетом пандемије. Сада нам је потребна солидарност и одговорност свих друштвених чинилаца, рекао је Дорословачки.