ТРЕНУТНО У ВОЈВОДИНИ ВИРУСОМ КОРОНА ЗАРАЖЕНО 36 ПАЦИЈЕНАТА

Покрајинска влада обезбедила је 111 милиона динара за 23 мање развијене локалне самоуправе, пензионерима чија су месечна примања мања од 30.000 динара. Реч је о прехрамбеним пакетима, а овај вид помоћи реализоваће и друге општине у АП Војводини из сопствених буџета, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас на конференцији за медије одржаној у Покрајинској влади.

Мировић је најавио да ће сутра грађанима Зрењанина, који нису у могућности да напусте своје домове, бити упућена флаширана пијаћа вода.

„Ми смо са седам милиона динара помогли и Град Кикинду како би се обезбедиле основне животне намирнице за социјално угрожене грађане. У овом граду уведене су радикалније мере изолације, и тиме смо санирали Кикинду као иницијално жариште, иако опасност још постоји“, рекао је Мировић.

Председник Мировић подсетио је да су отворена два наменска рачуна за подршку здравственим радницима у АП Војводини, на која грађани и привредна друштва могу донирати новчана средства. Новац ће, додао је он, бити упућен здравственим радницима који су на првој линији борбе против корона вируса.

„Наш примарни циљ је да заштитимо здравствени систем. Обезбеђена је континуирана испорука заштитне опреме за наш здравствени систем“, нагласио је председник Мировић и додао да је Покрајинска влада у контакту с кинеским провинцијама које су братске покрајине АП Војводине. Они су покренули акцију за прикупљање неопходне медицинске опреме која ће у наредним данима стићи у нашу земљу.