ОПРЕМАЊE ХАЛА „НОВОСАДСКОГ САЈМА“ ЗА ПОТЕНЦИЈАЛНИ ПРИЈЕМ ЛАКШЕ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, министар одбране Александар Вулин и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, обишли су данас хале „Новосадског сајма“ у којима је у току опремање простора за потенцијални пријем лакше оболелих од корона вируса.
„Овај део биће намењен за пацијенте који су оболели од корона вируса, али који не захтевају интензиван третман. Ипак, и са овим капацитетом моћи ћемо да се изборимо само ако грађани буду стриктно поштовали апеле и остану код својих кућа“, упозорио је проф. др Гојковић.
До сада уведене мере, додао је он, дају резултате, али упркос свим напорима наш здравствени систем неће моћи да излечи све оболеле уколико, због неодговорног понашања појединаца, дође до наглог повећања њиховог броја, најавивши ускоро и нове мере за спречавање ширења заразе.
Према речима министра Вулина, простор који се опрема на „Новосадском сајму“ моћи ће да прими 1.000 људи и у њему ће бити обезбеђени сви услови за њихов нормалан боравак.
„На опремању раде припадници ВС и велики број волонтера. Здравствени радници и припадници војске и полиције то не могу, али остали грађани могу да остану код својих кућа, јер ће тако дати најбољи допринос борби против епидемије“, додао је он.
Према Вучевићевим речима, „епидемију можемо да победимо само јединствени и солидарни и са чврстом досциплином, јер од свих нас директно зависи како ће се ситуација којој смо изложени даље развијати“.