СРБИЈУ НАРЕДНИХ ДАНА ОЧЕКУЈЕ ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА ПО ПИТАЊУ ПАНДЕМИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић саопштио је на вечерашњој конференцији за новинаре да ће у наредна два до три дана ситуација у нашој земљи по питању коронавируса бити знатно озбиљнија од тренутне, а да су нам болнице већ пуне.

Вучић је у Палати Србија, на заједничкој конференцији за новинаре са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић одржаној после заседања Кризног штаба, поновио да у овом тренутку имамо 528 потврђених случајева заразе коронавирусом, осам смртних случајева, да је на болничком лечењу 302 људи, а из болнице отпуштене 42 особе, док просечна старост умрлих износи 66 година.

Ово је можда и натежи дан за Европу, која бележи велике губитке и огроман број смртних случајева, поручио је председник.

Он је поновио молбу грађанима да остану код куће и да не траже дозволе да би прекршили полицијски час, и истакао да су све мере предузете да би се сачували животи, а не да би била ограничена било чија слобода.

Вучић је указао на то да се на светском тржишту све теже долази до медицинске опреме, уз подсећање на то да је у нашу земљу синоћ стигла нова медицинска помоћ.

Добра ствар је то што нам у геронтолошке центре није ушла корона, то што су већина заражених и даље млади људи, као и то што је заражена трудница из Ваљева јутрос родила здраву бебу, која је оцењена деветком, указао је председник Србије.

Вучић је поручио да Војска Србије мора да чува геронтолошке центре да у њих не сме нико да уђе, јер је управо уношење заразе у те установе довело до катастрофалне ситуације у Италији и Шпанији.