У СРБИЈИ РЕГИСТРОВАНО УКУПНО 528 СЛУЧАЈЕВА COVID-19

Заменица директора Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је да је у нашој земљи до данас, до 15 часова, регистровано укупно 528 случајева оболелих од COVID-19, а забележен је и још један смртни исход.

Кисић Тепавчевић је на редовној конференцији за новинаре у Палати Србије навела да је у последња 24 сата тестирано укупно 259 људи, од којих је код 71 особе потврђен коронавирус.

Она је саопштила да је хоспитализовано 48 особа, а да је укупан број смртних исхода услед последица заразе коронавирусом oсам, и прецизирала да је до сада укупно тестирано 1.715 особа.

Коронавирус је, како је навела, забележен у 35 градова Србије, а највише оболелих је у Београду – 219, у Ваљеву 45, Ћуприји 41, Нишу 40, Крушевцу и Крагујевцу по 14 заражених и у Чачку 11.

Кисић Тепавчевић је објаснила да су то подаци закључно са јучерашњим даном по топографској дистрибуцији, истичући да се у осталим градовима бележи једноцифрени број потврђених случајева.

Према њеним речима, до данас у 12 часова било је 45 оболелих на респиратору, од чега 11 у Инфективној клиници КЦ Србије, три у КЦ Ниш, пет у КЦ Војводине, пет у КЦ Крагујевац, девет у КБЦ „Драгиша Мишовић“, једна особа на Клиници за пулмологију КЦ Србије и 11 у КЦ Ниш – стара зграда хирургије.