ВРБАС – ДЕЗИНФИКУЈУ СЕ СТАМБЕНИ ОБЈЕКТИ

Заштита од корона вируса  у врбаској општини спроводи се у складу са свим мерама и упутствима надлежних. Све мере које се предузимају имају за циљ заштиту здравља грађана. Након дезинфекције јавних објеката третирају се  стамбене зграде  и јавне површине.

„Дезинфекцију  у зградама смо почели са солитером у центу Врбаса и настављамо кварт по кварт. Ширење вируса ковид 19 на овај начин ћемо смањити. У циљу заштите здравља суграђана наставићемо са дезинфекцијом на територији врбаске општине“, рекао је Милан Глушац, командант Штаба за ванредне ситуације Врбас.

Општински Штаб за ванредне ситуације  дао је Јавном комуналном предузећу „Комуналац“ Врбас конкретне задатке који се одговорно, тимски обављају.  Заједно са радницима FSNGRADNJA DOO VRBAS  предузеће је извршило дезинфекцију објеката и површина првог и другог приоритета.

„Наставили смо са објектима трећег приоритета, објектима за колективно становање. Дезинфикујемо прилазе зградама, ходнике и заједничке просторије. Упоредо се дезинфикују  тротоари и улице. Наша механизација је на путевима за време забране кретања становништва, као би се несметано, у пуном ефекту, обавила  дезинфекција свих јавних површина. Настављамо са дезинфекцијом првог и другог приоритета. Поново ћемо третирати Дом здравља „Вељко Влаховић“, амбуланте, апотеке и остала места на којима се грађани највише окупљају. Већ следеће недеље крећемо у испомоћ екипама које врше дезинфекцију у насељеним местима наше општине“, каже Игор Шкундрић извршни директор ЈКП „Комуналац“ Врбас.

Заједнички циљ у борби против ковида 19 је да у општини Врбас не буде заражених, као што је то сада.