У ВОЈВОДИНИ ПРЕМИНУО ЧЕТВРТИ ПАЦИЈЕНТ ЗАРАЖЕН КОРОНА ВИРУСОМ

„У Клиничком центру Војводине (КЦВ) јутрос је преминуо четврти пацијент заражен корона вирусом на територији АП Војводине. Реч је о жени из Темерина, рођеној 1939. године“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, изјавивши у своје име, и у име Покрајинске владе, саучешће породици.

Он је истакао да је на територији АП Војводине у овом тренутку 147 особа заражено вирусом корона, а да се на Инфективној клиници КЦВ лече њих 42.

„Највише оболелих имамо у Новом Саду, укупно 47. У Панчеву је оболело 16 особа, на територији града Кикинде 15, у Суботици 10, а у Бачкој Паланци девет особа“, напоменуо је председник Мировић.

Вирус ћемо победити , како је навео, само поштујући мере и упутства која долазе од Кризног штаба, Владе Републике Србије и Покрајинске владе.

„Мере социјалне дистанце и ограничења кретања пензионера дале су резултате, а то показује и податак да је од укупног броја оболелих 13 особа старијих од 70 година“, казао је председник Покрајинске владе.

Он је напоменуо да се у наредном периоду посебна пажња мора усмерити на заштиту здравственог система, јер се приближавамо томе да сваки пети оболели је здравствени радник.

„Улога, срчаност, знање и труд наших здравствених радника, којих у Војводини има 26.000, показало се достојним овог времена. Без њих у првим редовима не бисмо се могли на адекватан начин суочити са вирусом корона“, напоменуо је он.

Истакао је и да је у КЦВ у суботу стигло још 20 респиратора које је обезбедила Влада Србије, што ће са раније достављених пет, „помоћи нашој спремности за сваку врсту неповољнијег развоја догађаја“.

„Још једном упућујем апел свим грађанима да поштују мере предострожности, јер се само на тај начин можемо изборити са вирусом ковид 19“, истакао је председник Мировић.