КИНЕСКИ СТРУЧЊАЦИ ЗАДОВОЉНИ МЕРАМА У УСТАНОВАМА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да су стручњаци из НР Кине посетили Геронтолошки центар – Дом Бежанијска коса, како би сагледали све мере које је спровела Влада када је реч о заштити најстаријих грађана од коронавируса и предложили евентуалне додатне мере.

Приликом обиласка ове установе, цео тим је исказао велико задовољство свим мерама које је донела Влада Србије, а које одговорно спроводе ресорно министарство и све установе на које се оне односе.

Као једну од најбоље спроведених, они су навели забрану изласка и уласка у установе где бораве наши најстарији грађани, што подразумева и посете њихових пријатеља и родбине.

Такође, они су изразили задовољство и условима у којима бораве корисници, љубазношћу и стручношћу запослених, а пре свега њиховом одговорношћу да сачувају животе наших најстаријих.

Ресорно министарство наставиће да и у наредном периоду све мере доноси у складу са инструкцијама Кризног штаба за ванредне ситуације и Владе Србије, јер је најбитније да наши најстарији грађани, као и сви они који су смештени у установама социјалне заштите, имају сигурност и бригу на највишем нивоу.

Поред кинеске делегације, посети су присуствовали и директор Геронтолошког центра Срђан Димитријевић и виши саветник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Јована Вазура.