МАЂАРСКА ПОСЛАЛА СРБИЈИ МАСКЕ И ЗАШТИТНА ОДЕЛА

Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је Мађарска послала значајну донацију и медицинску помоћ у виду 200.000 маски и 10.000 заштитних одела, као помоћ нашем здравственом систему у борби против пандемије COVID-19.

Јоксимовић је у изјави за јавност истакла да је у сталном контакту са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом, са којим разговара о актуелној ситуацији, предузетим мерама и потребама за медицинском опремом.

Сијарто је, као велики и искрени пријатељ Србије, понудио помоћ у виду 200.000 заштитних маски и 10.000 заштитних одела, истакла је она и додала да је опрема стигла у Србију и да нам значи много, у сваком смислу.

Јоксимовић је изразила велику захвалност Сијарту и мађарској држави и народу, који је у овим тешким временима, за све нас подједнако, показао истинску солидарност и пријатељство.

Оваква конкретна помоћ Мађарске нам је, како је истакла, утолико значајнија имајући у виду стање на тржишту медицинске опреме, где, када и имате новац за куповину, тешко долазите до опреме.

Ово је и израз поштовања и здравих комшијских односа које су успоставили председник Вучић и премијер Орбан и ми знамо, као народ и држава, да ценимо сваки гест пријатељства који је према нама исказан у тешком времену, закључила је Јоксимовић.