У СРБИЈИ ЈОШ ТРИ ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ ОД КОРОНАВИРУСА

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар саопштио је да је у нашој земљи од последњег извештаја до данас до 15 часова тестирано 2.159 особа, од којих је 275 позитивних, а у последња 24 часа преминуле су још три особе.

Лончар је на редовној конференцији за новинаре у Палати Србија прецизирао да је укупно хоспитализовано 2.436 пацијената, а на респиратору се у овом моменту налази 145 особа.

Он је навео да је до данас у Републици Србији тестирано укупно 16.399 особа које су испуњавале све критеријуме дефиниције случаја, и додао да су од три преминуле особе две женског, a једна мушког пола, а просечна старост преминулих је 68,6 година.

Министар је нагласио да су од почетка епидемије преминуле 74 особе .

Он је навео да се на Инфективној клиници и Клиници за пулмологију КЦ Србије налази 119 пацијената, у КЦ Ниш 163, у КЦ Војводине 137, у КЦ Крагујевац 72, КБЦ „Драгиша Мишовић“ 258, КБЦ „Земун“ 340, КБЦ „Звездара“ 341 и Општој болници Панчево 130 пацијената.

Такође, како је додао, у привременој болници на Београдском сајму смештене су 323 особе, у Хали „Чаир“, хотелу „Центротурист“ и Студентском дому Медицинског факултета у Нишу 361, у хали 1 Новосадског сајма 127 и на ВМЦ „Карабурма“ 65 пацијената.

У Србији је коронавирусом заражен и 441 здравствени радник, од чега се 258 налази у болници са средњом и тежом клиничком сликом, док су остали у привременим болницама, указао је Лончар.

Министар је, говорећи о домовима за старе, пренео да су закључно са данашњим даном 32 корисника позитивна и они су збринути, као и 13 запослених у тим установама.

Он је истакао да је потврђено да су у дому за старе у Смедереву преминуле две особе, али да ни у једном од ова два случаја нема потврде за присуство коронавируса.

Према информацијама из тог дома, корисник је имао обострану пнеумонију. Епидемиолошке екипе су тамо, предузете су све мере и очекујемо резултате. Посебну пажњу обраћамо на домове за старе и предузимамо све да спречимо улазак вируса у те установе, поручио је Лончар.