У КЦВ СЕ ОД COVID 19 ИНФЕКЦИЈЕ ЛЕЧИ 56, А У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ У ПАНЧЕВУ 81 ПАЦИЈЕНТ

У АП Војводини се наставља тренд опадања броја новооболелих од Covid 19 инфекције, уз истовремено  смањивање броја пацијената који се од те инфекције лече у за то предвиђеним установама у покрајини.

У Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду се, тако, од Covid 19 инфекције тренутно лечи 56, а у Општој болници у Панчеву 81 пацијент. Од тога, на механичку вентилацију је у КЦВ прикључено пет, а у панчевачкој болници два пацијента.

У привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, предвиђеној за смештај оболелих са лакшом клиничком сликом Covid 19 инфекције, тренутно се налазе 34, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 47 пацијената.

На Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, од Covid 19 инфекције лечи се петоро деце и сва она су у добром општем стању.

Паралелно са наставком интензивне борбе против епидемије, здравствени систем АП Војводине функционише и у свим другим сегментима, па је, према речима покрајинског секретара за здравство проф. др Зорана Гојковића, у последњих седам дана у медицинским установама  у покрајини грађанима пружено више од 300.000  услуга које нису везане за Covid 19 инфекцију.

Упркос релаксацији мера која je резултат успешне борбе против епидемије, за коначну победу над вирусом Covid 19 и даље је од одлучујућег значаја  да се грађани понашају максимално одговорно и да примењују све мере предострожности, укључујући  стриктно поштовање социјалне дистанце, ношење заштитних маски и рукавица и употребу дезинфекционих средстава.