БРОЈ НОВООБОЛЕЛИХ ОД COVID 19 ИНФЕКЦИЈЕ У АП ВОЈВОДИНИ И ДАЉЕ ОПАДА

Број новооболелих од Covid 19 инфекције у АП Војводини и даље опада, а истовремено  се смањује и број пацијената који се од те инфекције   лече у за то предвиђеним установама у покрајини.

У Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду се, тако, од Covid 19 инфекције у овом тренутку лечи 35, а у Општој болници у Панчеву 77 пацијената. Од тога, у КЦВ су на механичку вентилацију прикључена два, а у панчевачкој болници један пацијент.

У привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, предвиђеној за смештај оболелих са лакшом клиничком сликом, налази се 39, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 31 пацијент.

На Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, од Covid 19 инфекције лечи се седморо деце и сва она су у добром општем стању.

У циљу откривања и лечења свих оболелих и коначне победе над епидемијом вируса Covid 19, на територији целе АП Војводине, а посебно у јужном Банату, и даље се спроводи интензивно тестирање свих грађана који испуњавају критеријуме дефиниције случаја.