МИРОВИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ БЛОКА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог блока Медицинског факултета у Новом Саду, који ће бити, како је најављено, завршен до краја следеће године. 

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Медицинског факултета који ће се градити у три фазе и чија је укупна вредност 249 милиона динара. 

„Ово је симболичан чин на јубилеј ове установе – 60 година од оснивања. Медицинска наука била је у  центру пажње у протекла два месеца, а ми већ четири године чинимо све да унапредимо ову област и наставићемо и даље да радимо на томе заједно са Владом Републике Србије“, изјавио је председник Мировић. 

Према његовим речима, овом инвестицијом показујемо колико је важна здравствена заштита и образовање кадрова у медицини како бисмо могли да се суочимо са изазовима у овој области. 

Председник је овом приликом најавио да ће радови на Интерној клиници и на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ бити готови у наредним недељама. 

„Ми настављамо са редовним активностима и полако излазимо из кризе са вирусом ковид 19 јер данас бележимо само три нова случаја у Војводини, док се у КЦВ, у Ковид центру, тренутно лечи 21 пацијент позитиван на овај вирус“, нагласио је Мировић. 

Овај пројекат показује да Покрајинска влада и Медицински факултет размишљају о будућности. На овом месту школују се будући лекари који ће бити носиоци здравственог система,

изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

 

„На наш велики јубилеј када славимо шест деценија постојања остварена је велика жеља свих нас и свих наших студената. Овај објекат омогућиће квалитетнији и бољи рад са 5000 студената  колико их се данас школује на Медицинском факултету“, истакла је декан Медицинског факултета проф. др Снежана Бркић. 

Полагању камена темељца присуствовао је и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.