ИНТЕРАКТИВНЕ ТАБЛЕ ЗА СВЕ ОСНОВНЕ И СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ДОМОВЕ УЧЕНИКА

Покрајинска влада реализовала је акцију „Паметна табла у сваку школу“, у оквиру које је обезбедила интерактивне табле са пројектором за све основне и средње школе и домове ученика у АП Војводини, укупне вредности 70,4 милиона динара, с циљем модернизације и дигитализације у области образовања.

Покрајинска влада преко ресорног секретаријата је у протеклих неколико месеци, који нису били нимало лаки, успела да обезбеди 704 интерактивне табле за 502 матичне школе и 202 издвојена одељења. Тиме је у образовне установе уведен најмодернији начин преношења знања и подигнут квалитет образовања, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

„Држава која не води рачуна о образовању, здравству и култури ризикује целу будућност. Зато ће Покрајинска влада и наредних година наставити са осавремењивањем наставе“, навео је Мировић.

Он је изразио уверење да ће интерактивне табле повећати мотивацију и креативност код ученика и допринети њиховом активном учешћу у настави, али и да ће помоћи наставницима и професорима.

Председник Мировић подсетио је на то да се у Војводини реализују бројне инвестиције у области образовања, најављујући да ће сутра у Алибунару, а за неколико недеља и у Белој Цркви, бити стављене у функцију спортске дворане у оквиру основних школа.

„У сваком месту у Војводини имамо конректне резултате којима стварамо много боље услове за рад и боравак ученика у школама. Ојачали смо и рестуктурирали наше финансије, и због тога данас можемо да инвестирамо у ову област, јер у образовању лежи наша будућност“, поручио је председник Мировић.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да су нове генерације нераскидиво повезане са технолошким напретком и да воде живот у складу са тим, те да је, како је навео, неминовно да се школовање осавремени и унапреди квалитет наставе.

„Интерактивне табле учиниће управо то – мотивисаће ученике и пружиће им могућност интегрисања у савремене токове информационих технологија 21. века“, изјавио је секретар Њилаш.