СТАНОВНИЦИ АДИЦА УСКОРО ДОБИЈАЈУ ПОТПУНО НОВУ АМБУЛАНТУ

Становници Адица ускоро ће добити потпуно нову амбуланту која ће пружати услуге опште медицине, педијатрије, гинекологије, стоматологије, патронаже и лабораторијске дијагностике. Овај објекат значајно ће допринети побољшању здравствене заштите грађана Новог Сада, а нарочито становника који живе у овом делу града.  

Потпуно нова амбуланта Дома здравља „Нови Сад“ је још једна од бројних инвестиција у здравство Новог Сада, које се финансирају са различитих нивоа власти. То је приликом  обиласка радова на изградњи овог објекта изјавио покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и додао да је, с обзиром на то да Нови Сад нема градску болницу, Дом здравља „Нови Сад“ један од кључних аспеката здравства у граду и да заједно са Клиничким центром Војводине и институтима у Сремској Каменици чини једну велику целину.

Вредност овог објекта са опремом износи 200 милиона динара а финансира га град Нови Сад. Овај објекат био је неопходан јер се на Адицама константно бележи повећање броја становника, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да ће изградња нове амбуланте значајно допринети здравственој заштити грађана овог насеља. 

Новим планом мреже здравствених установа, који је Покрајинска влада већ усвојила и проследила Министарсву здравља предвиђено је да Нови Сад добије општу болницу, која до сада није постојала у граду. Велики број старих објеката клиника Клиничког центра Војводине  је већ реконструисан, а преостали објекти су у различитим фазама адаптације, који ће, уз скорији завршетак изградње новог блока Клинике за гинекологију и акушерство чинити високо квалитетну здравствену базу града Новог Сада.