СЕКРЕТАР БАТЕЗ ОТВОРИО САВРЕМЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У ОШ „4. ОКТОБАР“ У МЕСТУ ВОЈВОДА СТЕПА

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез данас је, заједно са председником Општине Нова Црња Владимиром Бракусом, покрајинским послаником Миленком Јовановим, директорком школе „4. октобар“ из Војводе Степе Наташом Смиганић, прослављеним рукометашима Владимиром Мандићем и Неђом Јовановићем, обишао реконструисани спортски терен на отвореном, који представља заједнички пројекат Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и ове локалне самоуправе, вредан око шест милиона динара.

Батез је казао да је обнављање спортског терена у Новој Црњи само један од многобројних пројеката улагања у школску спортску инфраструктуру широм Војводине који су добили финансијску подршку Секретаријата за спорт.

„Посебно ми је задовољство што сам имао прилику да прошле године обиђем ову школу када смо и постигли договор о реконструкцији терена. Он представља место окупљања и деце и омладине, па је било идеално реализовати такав пројекат у склопу школе. Ово је нешто што претходних година радимо кроз конкурсе за санацију, адаптацију, опремање и изградњу фискултурних сала и спортских отворених терена, тако да сам презадовољан што данас видим једну овако дивну слику пуну деце и људи. Ово је један леп спортски дан. Иако је услед пандемије вируса корона овогодишњи буџет смањен, 50 милиона динара издвојићемо искључиво на конкурсу за развој спортске инфраструктуре јер без тога немамо ни могућности да усмеримо више деце ка бављењу спортом“, закључио је Батез.

Секретар је додао и то да ово није једини пројекат који се реализује у сарадњи са Општином Нова Црња, већ да је то и изградња још једног отвореног терена у Српској Црњи, чија је вредност 7,5 милиона динара, од чега је подршка Секретаријата 3,7 милиона динара.

Иначе, у општини Нова Црња у протеклом периоду Секретаријат је реализовао 17 пројеката у вредности од 10 милиона динара.

На конкурсима за санацију, адаптацију, опремање и изградњу фискултурних сала и отворених терена, за протекле четири године Секретаријат је издвојио скоро 400 милиона динара и реализовано је преко 250 пројеката.

Председник Општине Нова Црња Владимир Бракус истакао је да је оваква инвестиција изузетно значајна у сеоским срединама јер ће бити на услузи како ђацима за наставу физичког васпитања, тако и рукометашима РК „Војвода Степа“, фудбалерима, одбојкашицама из Војводе Степе, као и свима онима који желе да се рекреирају.

„Наша општина је позната по спорту, имамо много клубова, али верујем да ће бољи услови које пружа реконструисани терен много значити деци да остану у селу и да ћемо на тај начин изнедрити неке нове шампионе које ћемо гледати једног дана на екрану, као што смо некада и наше данашње госте“, казао је Бракус.

Директорка школе Наташа Смиганић нада се да ће реконструкција овог терена допринети останку младих у селу, као и то да је терен фантастичан и да верује како ће послужити првенствено ученицима како би се побољшао квалитет наставе физичког васпитања, али и деци из суседних села и свим спортским клубовима у њиховом месту.

Прослављени рукометаш Владимир Мандић казао је да је рукомет спорт малих места и да му је веома драго што види да Покрајински секретаријат за спорт и омладину улаже не само у овај, већ и у све друге спортове. Он је изразио наду да ће оваквих пројеката бити још у будућности и додао да је велика ствар направити један овакав терен у малом месту.