ЗАВРШЕН ПРЕЧИСТАЧ ОТПАДНИХ ВОДА У БЕГЕЧУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је приградско насеље Бегеч и том приликом са представницима Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције обишао је локацију на којој се налази пречистач отпадних вода у том месту.

– Пречистач је завршен у Бегечу, за десетак дана очекујемо употребну дозволу. Ова инвестиција је вредна 210 милиона динара, и позивам грађане да се прикључе на канализациону мрежу, да немају више проблеме са септичким јамама. Пречистач у Бегечу је четврти после Руменке, Степановићева и Ковиља. Важно је да испуштамо технички исправну воду у Дунав, тај велики посао нас чека да реализујемо и у Новом Саду. Обишли смо и Бегечку јаму, дивну оазу природе где људи проводе време, има купача и пецароша. На јесен ове године урадићемо просторни план за Бегечку јаму да је дефинишемо као туристичко место, те да пробамо да урадимо више у погледу туризма. Урадили смо бициклистичку стазу Бегеч- Футог, видите да има бициклиста, и овде може још доста тога да се уреди. Тренутно приватна компанија управља Бегечком јамом, а ми бисмо волели да Град може више да се укључи, како би се тај локалитет третирао на прави начин. Ту мора хитно да се ради одмуљивање, у супротном Бегечка јама ће бити све плића и угроженија – нагласио је градоначелник Вучевић.

Парк пририде “Бегечка јама“ налази се на територији града Новог сада, на левој обали Дунава, дужине од око 7,8 км у насељу Бегеч. Захтвата површину нешто мању од 500 хектара, под заштитом је државе као значајно природно добро.