МИРОВИЋ УРУЧИО НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМA У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас награде најуспешнијим васпитно-образовним установама у оквиру програма Покрајинске владе „За чистије и зеленије школе у Војводини”, који се реализује с циљем подизања свести о заштити животне средине код деце и омладине од најранијег узраста.

„Ово је веома важна област и програмом „За чистије и зеленије школе у Војводини” ми подижемо свест о заштити животне средине и учимо најмлађе да више воде рачуна о питањима попут уклањања отпада, рециклаже, чишћења водотокова, очувања зелених површина и другим начинима за очување животне средине. Овим програмом стварамо креативне младе људе свесне значаја животне средине и способне да чине конкретне ствари да ову област унапреде“, казао је председник Мировић.

Подсетивши на то да је на предлог Покрајинске владе средином прошле године Скупштина АП Војводине усвојила Декларацију о заштити животне средине, председник Мировић рекао је да Покрајинска влада издваја знатна средства за унапређење ове области и најавио да ће наредних година та издвајања бити још већа.

„Покрајинска влада континуирано ради на кључним црним еколошким тачкама у Војводини. Приводимо крају радове на чишћењу Великог бачког канала, а у току је и изградња четири пречистача у Војводини са циљем да се та акција настави и на другим угроженим водотоковима“, навео је Мировић.

Подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак рекла је да је овај програм државни пројекат који у континуитету функционише већ 11 година, а да је ово први пут да је својим присуством подршку пружио и председник Покрајинске владе, што је показатељ да су препознате вредности овог пројекта.

„Част је бити део овако великог пројекта. Сваки мали допринос јесте заправо велики корак ка очувању и заштити животне средине“, истакла је Милица Васиљевић, ученица Средње стручне школе „Васа Пелагић“ из Ковина.