ВИШЕ ОД 310 МИЛИОНА ДИНАРА УЛОЖЕНО У КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ И ВРТИЋ У ОПШТИНИ ПЕЋИНЦИ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић обишли су данас Доњи Товарник и Шимановце, у општини Пећинци, где је Покрајина у два капитална пројекта уложила преко 310 милиона динара.

У Доњем Товарнику је уз улагање од 90 милиона динара комплетно изграђена канализациона мрежа. Тиме је ово село са хиљаду становника након више деценија најављивања коначно добило канализацију.

У Шимановцима су у току радови на изградњи објекта Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“, инвестиција вредна преко 220 милиона динара. Средства за изградњу објекта у потпуности су обезбеђена из покрајинског буџета преко Управе за капитална улагања.

„Изградња новог објекта предшколске установе у Шимановцима напредује задовољавајућом динамиком“, казао је Милићевић и додао да ће нови вртић, у овом делу општине Пећинци, обезбедити најбоље услове за боравак деце, а више неће бити ни листа чекања.

Мали Шимановчани су до сада боравили на другом спрату основне школе, што нису били адекватни услови за њих. Завршетак радова на новом објекту површине 1.700 квадратних метара очекује се почетком следеће године, а на пролеће пријем првих предшколаца.

Милићевић је нагласио да је Покрајинска влада у протекле четири године уложила више од две милијарде динара у установе образовања и васпитања, од предшколских до високошколских.

„Улагање у образовне институције, као и канализациону и водоводну мрежу, део су великог државног пројекта који су презентовали председник Вучић и премијерка Брнабић“, навео је Милићевић и додао да је Покрајина за четири године заједно са Општином Пећинци уложила више од 700 милиона динара у водоводне и канализационе мреже, образовне установе, реконструкцију здравствених установа и друге значајне пројекте.

„Досадашња квалитетна сарадња ће се наставити и убудуће, а као један од значајних пројеката у наредном периоду истакнуто је унапређење туризма, посебно потенцијала које има Обедска бара“, рекао је Милићевић.

Секретар Радојевић је казао да је Доњи Товарник комплетно покривен канализационом мрежом у дужини од девет хиљада метара са потисним цевоводом и шест црпних станица. Он је додао да је општина Пећинци од Покрајине добила и 16,5 милиона динара за водоводну мрежу у месту Огар.

„За четири године смо заједно са локалним самоуправама широм Војводине инвестирали 3,1 милијарду динара у водоводну и канализациону мрежу“, рекао је Радојевић и навео да је реализовано преко 200 пројеката, што је у просеку четири пројекта по општини.

Председник Општине Пећинци Жељко Трбовић истакао је да је у тој општини у пет места изграђена канализациона мрежа и изразио уверење да ће, уз подршку Републике и Покрајине, и остала места добити канализацију.

Обиласку је присуствовао и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.