ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ ОТВОРИO ТРИ РЕКОНСТРУИСАНЕ КЛИНИКЕ КЦВ И НОВОИЗГРАЂЕНИ ДЕО КЛИНИКЕ ЗА ГИНЕКОЛОГИЈУ И АКУШЕРСТВО

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас објекат у којем су смештене Клиника за неурохирургију, Клиника за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и Клиника за анестезију, интензивну терапију и терапију бола, који је реконструисан после више од једног века од изградње, као и новоизграђени део Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине.

„За неколико дана четири нове клинике које смо данас отворили биће спремне за пријем првих пацијената. Опремили смо их најсавременијом опремом, обезбедили најсавременије услове за рад и лечење пацијената по свим стандардима. Овакве услове Клинички центар Војводине није имао никада“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је нагласио да је постојала тешка припрема за пројекат изградње новог дела Бетаније с обзиром на велику проневеру у овој установи за време бивше власти.

„Реконструисали смо за четири године девет клиника КЦВ, радови на Интерној клиници су у току, а за око месец дана ћемо почети са изградњом објекта Каменице 3. Урадили смо много, континуитет улагања у здравство мора да се настави и верујем да ћемо у наредном периоду успети да одржимо ниво финансијских издвајања за ову важну област“, рекао је Мировић.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић рекао је да је Покрајинска влада у протекле четири године завршила велике пројекте и инвестиције у здравству, истакавши да ће реконструкција ових клиника бити подстицај за више од 3.500 запослених у КЦВ.

„Циљ нам је да имамо савремене здравствене објекте, савремене услуге и да пружамо најбољу могућу здравствену заштиту свим грађанима Војводине“, рекао је Гојковић.

Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић рекла је да ће са оваквим грађевинским радовима, реконструкцијом, санацијом и опремањем ових клиника, КЦВ пружати најквалитетнију здравствену услугу на терцијарном нивоу у Војводини.