У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ЗАВРШЕТАК ДРУГЕ ФАЗЕ РАДОВА У НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКОМ ПАРКУ ВРЕДАН 9,5 МИЛИОНА ЕВРА

„За осам месеци у потпуности ћемо завршити Научно-технолошки парк и он ће бити велика развојна шанса за најсавременије информатичке технологије, за развојне центре домаћих и страних компанија, старт-апове и научне институте. Данашњи уговор је веома важан јер значи континуитет у улагању у Универзитет у Новом Саду“, казао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након потписивања уговора за завршетак друге фазе радова у Научно-технолошком парку, вредног 9,5 милиона евра.

За завршетак фазе II/2 и II/2а Влада Републике Србије издвојила је четири милиона евра, док је остатак обезбеђен из кредита Европске инвестиционе банке. Уговором су обухваћени грађевински и грађевинско-занатски радови за довођење у функцију дела остатка објекта НТП-а, површине 16.000 квадратних метара.
„Хвала Влади Србије и Европској инвестиционој банци, које су издвојиле новац за ову намену. Задовољан сам јер смо успели да у планираном року завршимо прву фазу, која је у функцији од почетка године и која је намењена Факултету техничких наука а за чије опремање је Покрајинска влада издвојила 70 милиона динара“, казао је председник Мировић.

Он је оценио да Покрајинска влада има добру сарадњу са Европском инвестиционом банком, са којом су у припреми и пројекти изградње блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине и зграде Института „Биосенс“.

„Ово је подстрек предузетништву јер ће Научно-технолошки парк бити расадник идеја и светионик развоја српске привреде“, рекла је шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре.

Научно-технолошки парк, паметна и зелена зграда, заједнички је пројекат Владе Србије и Покрајинске владе, који има вишеструк значај пре свега у домену повезивања науке и привреде.

Потписивању уговора присуствовао је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и в.д. директор Научно-технолошког парка проф. др Срђан Колаковић.