220.000 ЕВРА У ФАБРИЧКИМ ШУПЉИНАМА МЕРЦЕДЕСА

Цариници су на узлазној страни прелаза Хоргош 10. јула 2020. у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења 220.000 евра сакривених у фабричким шупљинама једног мерцедеса.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао аутомобил којим су из Холандије ка Турској путовали отац и син, старији турски, а млађи холандски држављанин.

На уобичајено питање о томе, да ли имају нешто за пријављивање уследио је одговор да  са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ новца.

Без обзира на то цариници су се одлучили за детаљан преглед, када је најпре у џеповима панталона 48-годишњег возача пронађено око 20.000 евра.

Након тога је и аутомобил прегледан скенер уређајем, када су анализом слике уочена одступања и неправилности  у предњем делу аутомобила.

Скидањем тапацирунга у поду испред сувозачког седишта, иза табле са осигурачима, пронађена је кеса са три коверте пуне новца.

Потом је скинут тапацирунг и са унутрашње бочне странице, у делу испред десних предњих врата, где је пронађена још једна кеса са ковертом новца.

Укупно је заплењено 220.000 евра, које су заједно са аутомобилом и путницима преузели  Одељење за борбу против корупције и тужилаштво,