РАСТЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА НА РЕСПИРАТОРИМА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је да је данас најтежи дан од почетка епидемије коронавируса по питању броја особа на респираторима, којих је тренутно 154.

Брнабић је на конференцији за новинаре Кризног штаба, које се од данас поново одржавају свакодневно у 15 часова, подсетила на то да је најтежи дан, по броју пацијената на респиратору, био 14. април, када је тај број био 146.

Она је прецизирала да је у последња 24 часа у Србији тестирано 6.915 особа, од којих је 279 позитивно на коронавирус, и изразила жаљење због тога што је од јучерашњег пресека преминуло чак 12 особа.

Премијерка је поновила апел грађанима да поштују све епидемиолошке мере, додајући да је у ковид болнице широм Србије данас распоређено додатних 49 респиратора.

У Општу боницу Ваљево упућено је седам клиничких респиратора, Смедеревска Паланка добила је три респиратора, Пожаревац пет, ЗЦ Ужице два, Параћин пет, Звездара два, а КЦВ 25 респиратора, прецизирала је Брнабић и оценила да то показује колико је ова болест тешка, а борба против ње озбиљна.