ПУТНИЦИ КРИЛИ СКОРО КИЛОГРАМ ЗЛАТА

Цариници су током протеклог викенда у два случаја на прелазу Хоргош запленили готово килограм златног накита, чија ће вредност бити накнадно процењена.

Први прекршај откривен је 18. јуна 2020. године када је за детаљну контролу на улазу у земљу издвојен „мерцедес“ холандских регистарских ознака.

Њиме су из Ротердама ка Турској путовала двојица холандских држављана, који су у разговору са цариницима рекли да са собом носе само лични пртљаг.

Међутим, цариници су након тога, у фармеркама спакованим у путну торбу и у сефу који се налазио у пртљажнику, пронашли преко пола килограма златног накита.

Као власник преко 70 огрлица, наруквица, дуката и прстења, пријавио се 44-годишњи возач, који је наводно власник фирме у Холандији, која се бави одржавањем.

Дан раније је на истом прелазу, на улазу у земљу, пронађено нешто више од 400 грама непријављеног златног накита приликом детаљног прегледа аутомобила „порше кајен“ немачке регистрације.

Њиме је из Немачке ка својој земљи путовала трочлана породица турских држављана, који су такође рекли да немају ништа за пријављивање. 

Након тога је у џепу јакне 62-годишње жене пронађена кесица са 36 комада различитог златног накита.

Сав откривени накит биће послат на вештачење, како би се прецизно одредила његова вредност.