ПЛАЖА НА ДУНАВУ КОД ЧЕЛАРЕВА

Тренутна ситуација нас је можда навела да одложимо нека даља путовања, али то је само разлог више да се упутимо у истраживање прелепе Војводине. Лето је у пуном јеку и мами нас да се освежимо крај воде. Пловили сми катамараном по Тамишу и Јегричкој. Посетили фестивал цветања Тисе у Сенти, као и чаробни новобечејски кеј. Били на Пескари у Зрењанину и Тиквари у Бачкој Паланци. У парку природе Стара Тиса у Чуругу.

Овога пута, на само тридесетак километара од Новог Сада и око километар од насељеног места Челарево кроз прелепи дрворед долазимо до плаже. Изненађени смо колико је уређена и чиста. Обала Дунава је пешчана и пространа, радни је дан па није гужва. То нам можда тренутно и одговара. Има хладовине од високих топола и сунцобрана од трске.

Постављене су клупе, терен за одбојку на песку и мали фудбал, љуљашке. Чујемо да је у близини чарда повезана шеталиштем и да је кафа одлична. Видимо да се неки купачи спуштају низводно. Кажу да је овде погодно за риболов. За оне мало спремније постоји бициклистичка стаза која повезује Нови Сад и Челарево преко Футога, Бегеча и Гложана.

Топло препоручујемо ако сте у близини да посетите ово место за уживање по свачијем укусу. Можете само ленчарити на сунцу као ми, а ако сте спортски тип имате прилику за рекреацију.  Излетници долазе на дружење уз роштиљ, а и за децу има садржаја. Нама је остало да погледамо шта нуди оближња чарда, тако да се видимо поново.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.