„MЛАДИ АМБАСАДОРИ ТРГОВИНЕ“ – ПРИВРЕДНА КОМОРА ВОЈВОДИНЕ НА ОНЛАЈН САСТАНКУ ДАЛА ПОДРШКУ НАСТАВКУ ПРОЈЕКТА

Привредна комора Војводине (ПКВ) даје свој допринос развоју пројекта „Млади амбасадори трговине“ од самог почетка. Главни партнер, Привредна комoра Бурсе (Турска) окупио је, поред Привредне коморе Војводине, партнере из Привредних комора Бирмингема, Турске и Пољске, Независно удружење индустријалаца и привредника, Хесен, Технички универзитет као и представнике  Бурсе.

„Заједнички рад на реализацији пројеката које смо започели пре пандемије Ковид-19 важно је наставити до неких нових сусрета те ће наша комора управо и на овом пројекту радити на налажењу решења за побољшање услова учења и примене знања у пракси“, истакaо је шеф кабинета председника Привредне коморе Војводине Милан Стојанов.

Стојанов је најавио и онлајн Регионални пословни  форум који ће бити одржан првог уторка у октобру и том приликом позвао је све партнере да узму учешће.

„За Привредну комору Војводине веома је значајна сарадња образовних институција и предузећа и управо зато и подржавамо овај пројекат“, истакла је секретар кабинета председника Привредне коморе Војводине Јелена Бјелановић и додала да је студентима важно омогућити активно учешће у свим сферама живота, а поготово у запошљавању и предузетништву. Како партнерство на пројекту чине организације које имају посебну стручност као и праксу у свакој области попут развоја и одржавања обука о спољној трговини, предузетништвo за ПКВ је од изузетног значаја како би се потребе студената усагласиле са усмереном едукацијом и потребама тржишта.

Привредна комора Војводине са Привредном комором Бурсе, која је главни координатор овог пројекта, озваничила је уговор о сарадњи 2018. године приликом посете Турској.

Пројекат „Млади амбасадори трговине“ окупио је партнере из  европских земаља који су овога пута били сложни да ће наставити да дају свој допринос до реализације свих циљева што ће и Привредна комора Војводине подржати.

Сви партнери су подржали мобилност студената међу земљама партнерима на пројекту, уколико услови због пандемије Ковида -19 буду дозвољавали.