ЗАВРШЕТАК РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ВРТИЋА „ПЛАВИ ЗЕЦ“ КРАЈЕМ АВГУСТА

Вртић „Плави зец“ Предшколске установе „Радосно детињство“ од септембра ће моћи да похађају деца која су ту уписана, јер ће до тада бити завршена реконструкција објекта вредна 82 милиона динара.  Радове на реконструкцији данас је обишао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је том приликом нагласио да се они изводе под посебним условима, с обзиром на то да је зграда под заштитом Завода за заштиту споменика културе.

– С обзиром на то да је реч о вртићу који је смештен у самом градском језгру, он је доста лимитиран за проширење капацитета, а у њему иначе борави 120 деце подељене у пет група. У претходних осам година Град је инвестирао у објекте ПУ “Радосно детињство“ 1,4 милијарде динара, а укупно, заједно са средствима уложеним у здања основних и средњих школа, реч је о цифри од  4,7 милијарди динара. Реализоване су велике инвестиције што показује одговоран однос према образовању. Намера нам је да у наредне четири године, изградњом нових и рекоснтрукцијом постојећих објеката, обезбедимо места за још 3000 малишана. Одређене пројекте када је реч о школама припремамо за програм Србија 2025, а поједине ћемо реализовати у сарадњи са Покрајином као што је доградња објекта Гимназије Исидора Секулић – изјавио је градоначелник Вучевић.

Он је такође истакао да је, уз подшку Покрајине, коначно завршена и централна кухиња ПУ “Радосно детињство“ која данас спрема и оброке за пацијенте у Ковид болници Војно-медицинског центра у Новом Саду.

– Гледаћемо да повећамо учешће града у финансирању боравка деце у приватним вртићима и да наставимо да у потпуности покријемо трошкове боравка за децу у вртићима ПУ “Радосно детињство“. Желимо да расте стандард запосленима у тој установи. Пре неколико година просек зараде је износио око 35 000 динара, а сада васпитачице имају 50 000 динара плату. Исплаћивали смо им и солидарну помоћ, помажемо и вртић у Сремским Карловцима и наставићемо да улажемо, јер су образовни и здравствени систем стубови града – закључио је Вучевић.