АУТО КРЦАТ РЕКВИЗИТИМА ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ЕФЕКТЕ У ФИЛМСКОЈ ИНДУСТРИЈИ

Цариници су 3. августа 2020. године на прелазу Хоргош открили несвакидашњи прекршај и запленили 500 различитих реквизита – апарата, хемикалије и пиротехничких средстава за специјалне ефекте који се користе у филмској индустрији, чија је вредност процењена на преко 11.000 евра.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу на улазу у земљу стигао „форд ренџер“ мађарских регистарских ознака, којим су путовала двојица мађарских држављана.

Осим што су се налазили у траци обележеној зеленим семафором, намењеној онима који немају ништа за пријављивање, они су то и потврдили у разговору са цариницима, рекавши да иду туристички до Београда.

Већ на први поглед било је јасно да то није истина, јер је ауто заправо био крцат кутијама, како се испоставило различитих реквизита који се користе за специјалне ефекте у филмској индустрији.

Цариници су на задњем седишту и у пртљажнику аутомобила пронашли 500 различитих пиротехничких средстава, апарата за димне ефекте, хемикалија, спрејева и пиротехничких метак-ефеката.

По откривању непријављене робе 44-годишњи возач, рекао је да ради као шеф у фирми која се бави специјалним ефектима у филмској индустрији и да је једноставно „заборавио“ да пре пута извади из аутомобила поменуту непријављену робу.

Она је свакако привремено задржана до окончања прекршајног поступка.