НА КРАЈ СВЕТА НА АРКАЊУ У НОВОМ ИЗДАЊУ

Поред места Ковиљ близу Новог Сада, на обали канала Аркањ налази се нови ресторан „На крај света“. Осећај је у складу са називом, због мира, тишине и природног окружења. Многима је од раније позната стара чарда која је срушена 2013. године.  Пре око две године на истом месту је отворена нова, потпуно реновирана. Како сазнајемо у изградњи овог објекта коришћени су природни материјали, а за струју се користе соларни панели.

Етно ресторан је уређен са стилом, у домаћинском војвођанском духу. Налази се на манастирском имању, а у својој понуди има воћне ракије Манастира Ковиљ од дуње, кајсије, шљиве, виљамовке и ликер од зеленог ораха. Имају избор вина винарије „До краја света“ за свачији укус.

На богатом менију су рибља чорба и паприкаш, специјалитети од рибе, али и друге врсте меса на роштиљу од пилетине, свињетине па и дивљач. Можете се засладити домаћом штрудлом од мака или баклавом са вишњама.

Погодно је за породичне ручкове или вечерња дружења. За децу постоји кутак, мини игралиште, а видели смо и малено магаре које воли да се мази. Могуће је изнајмити чамац са веслима. Иначе овај рукавац Дунава је део Ковиљског рита и једно од омиљених места риболоваца овог краја. Међу најпознатијим је дестинацијама многих заљубљеника у риболов.

Ресторан има затворени део и двориште односно башту. Све је лепо уређено у природном окружењу воде која умирује и хладовини високог дрвећа. Веома је посећено па је потребно најавити долазак како би вам резервисали место. Комбинација изузетне лепоте под заштитом као природно добро и очуване традиције представља пун погодак. Зато не изненађује што све више Новосађана и Београђана овде проналази своју оазу за уживање и одмор.

 

За Грађански лист текст и фотографије: Ивана В.

П.С. Екипа новинара Грађанског листа се случајно задесила у старој чарди „На крај света“. Знали смо да се чарда затвара, али нисмо ни предпостављали да је то баш задњи дан рада старе чарде На крај света.

У токуноћи, чарда се срушила. Какав је провод био задњи дан можете погледати у наставку, а текст о старој чарди можете прочитати ОВДЕ.