ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПОСЛОДАВАЦА ЗА ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас у Сенти, у компанији „Биоспрингер“, представљању програма „Моја прва плата“, који има циљ да подстакне запошљавање младих. Тиме је и званично почело пријављивање послодаваца за пројекат за који је Влада Србије издвојила две милијарде динара.

Реч је о програму који ће обухватити стручно оспособљавање 10.000 младих до 30 година без радног искуства, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, и у оквиру ког ће Влада Републике Србије током девет месеци суфинансирати део њихових зарада.

Брнабићева је истакла да је овај програм прилика за стицање првог радног искуства за младе до 30 година, али уједно и шанса за запослење у тим компанијама.

Tом приликом, она је захвалила и председнику Мировићу за све што Покрајинска влада ради заједно са Владом Србије у области привреде, због чега је, како је навела, Војводина данас један од покретача привреде Србије.

Заинтересовани послодавци могу да се пријаве електронским путем на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs до 25. септембра, док ће кандидати без радног искуства моћи да аплицирају од 1. до 15. октобра.