УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЂУРЂЕВАЧКИХ ФУДБАЛЕРА – ПРЕШВЕЧЛЇВА ПОБИДА ДЮРДЬОВСКИХ ФОДБАЛЕРОХ

У 3. колу Подручне лиге Нови Сад, јуче, у недељу 30. августа на фудбалском стадиону у Ђурђеву домаћин, осмопласирани Фудбалски клуб „Бачка 1923” угостио је и убедљиво победио тринаестопласирани Одбојкашко фудбалски клуб „Футог” из Футогу са резултатом 5:0 (1:0).

 БАЧКА: Смољан, Тривуновић Драган, Ћирин, Станковић, Вујовић, Дејановић, Тривуновић Жељко, Марковић, Рогић, Тривуновић Душан и Тривуновић Дејан. Било је четири измене играча и све у другом полувремену. Прва измена је била у 65. минуту када је ушао Тривуновић Тодор, а изашао Рогич, у 71. минуту ушао је Тривуновић Илија изашао Тривуновић Драган. У 76. минуту изашао је Тривуновић Недељко изашао Тривуновић Душан, у истом минуту ушао Проданов, а изашао Дејановић.

Бачкини фудбалери су посебно и поприлично издоминирали у другом полувремену игре, добро су се кретали по терену, показали добру уиграност и добро додавање лопте, те фудбалери из противничке екипе нису имали пуно простора за шутирање на Бачкин го, а свако њихово пробање да дају го био је заустављен добром одбраном и посвећеношћу голмана. Таква игра је резултирала убедљивом победом ђурђевачке Бачке за коју су голове постигли – Дејановић Стефан у 23. и 51. минуту, Милан Рогич у 52. минуту, Тривуновић Дејан у 69. минуту и Проданов Миленко у продужецима, односно у 90+5 минуту. Надокнада у првом полувремену је била 1 минут, а у другом 5 минута.

 

ФЕР И ЕФИКАСНА ИГРА БЕЗ УРУЧЕНИХ КАРТОНОХ

 

Игра је била лепа за гледање, временски услови идеални, али нажалост ни на овој утакмици није било дозвољено присуство гледаоца навијача због мера заустављања ширења корона вируса.

Речи делегата Влатка Ђуровића (Петроварадин) – Утакмица је одиграна по веома добро припремљеном терену, одиграна је фер и ефикасна игра у којој је домаћа екипа у току целе утакмице доминирала и заслужено победила. Свих пет голова су постигнути на регуларни начин. Није додељен ниједан картон. Испоштовани су сви прописи из Протокола за играње у условима ковид пандемије. Утакмица је одржана без присуства публике, а организација је била добра.

На утакмици су судили – главни судија Шарић Немања (Нови Сад), помоћни Бем Филип (Нови Сад) и Каплијев Петар (Нови Сад).

ДВА МЕСТА ВИШЉЕ

После ове утакмице ФК „Бачка 1923” на табли Подручне фудбалске лиге заузима два места вишље, са укупно седам бодова заузела је шесто место од осамнаест клубова. У 4. колу госцоваће у Степановичеву на фудбалском стадиону ФК „Омладинац”. Тај клуб се налази на једанаестој позицији са три бода. Утакмица ће се одржати у соботу 5. септембра у 16.30 сати.

Статистика – прве две утакмице у овом делу првенства Подручне фудбалске лиге Нови Сад ФК „Бачка 1923” из Ђурђева играла је у гостима. У првом колу утакмица је завршена са изједначеним резултатом без голова са ФК „Петроварадин” из Петроварадина, а затим победила 0:4 ФК „Тител” из Титела.

ФК „Бачка 1923” из Ђурђева је јесењи део првенства завршила као тринаесто пласирана са деветнаест бодова – 6 победа, 1 неришеном утакмицом и 12 изгубљених.

Иначе, овогодишње пролећно такмичење Подручне фудбалске лиге Нови Сад застављено је после одиграног 19. кола, односно 14. и 15. марта због преглашења ванредне ситуације и ступање на снагу мера за заустављање ширења корона вирусу. Нова сезона је почела прошлог викенда, прво коло у суботу и недењу, 22. и 23. августа, а друго у среду 26. августа и оба, као и треће коло одиграно је без присуства публике.

 

За војвођанске.рс : С. Саламун 

 

ПРЕШВЕЧЛЇВА ПОБИДА ДЮРДЬОВСКИХ ФОДБАЛЕРОХ

У 3. колу Подручней фодбалскей лиґи Нови Сад, вчера, внєдзелю 30. авґуста на фодбалским стадиону у Дюрдьове домашнї, осмопласовани Фодбалски клуб „Бачка 1923” дочекал и прешвечлїво победзел тринастопласовани Одбойкашко фодбалски клуб „Футоґ” зоз Футоґу з резултатом 5:0 (1:0).

БАЧКА: Смолян, Тривунович Драґан, Чирин, Станкович, Вуйович, Деянович, Тривунович Желько, Маркович, Роґич, Тривунович Душан и Тривунович Деян. Була штири вименки бавячох и шицки у другим полчасу. Перша вименка була у 65. минути кед вошол Тривунович Тодор, а вошол Роґич, у 71. минути вошол Тривунович Илия вишол Тривунович Драґан. У 76. минути вошол Тривунович Неделько вишол Тривунович Душан, у истей минути вошол Проданов, а вишол Деянович.

Бачково фодбалере окремно видомировали у другим полчасу бависка, добре ше рушали по терену, указали добру убавеносц и додаванє лабди, та фодбалере з процивнїцкей екипи нє мали вельо простору за шутированє на Бачков ґол, гоч кажде їх пробованє за дац ґол було застановене з добру одбрану и пошвеценосцу Балкового ґолмана. Таке бависко дало резултат прешвечлївей побиди дюрдьовскей Бачки. За ню ґоли дали Деянович Стефан у 23. и 51. минуту, Милан Роґич у 52. минути, Тривунович Деян у 69. минути и Проданов Миленко у предлуженьох, односно у 90+5 минути. Надокнада у першим полчасу була 1 минут, а у другим 5 минути.

 

ФЕР И ЕФИКАСНЕ ЗМАГАНЄ БЕЗ ДОДЗЕЛЄНИХ КАРТОНОХ

 

Бависко було красне за патриц, хвиля була идеална, алє нажаль анї на тим змаганю нє було дошлєбодзене присуство патрачох накруцовачох пре мири застановйованя ширеня корона вируса. Слова делеґата Влатка Дюровича (Петроварадин) – Змаганє одбавене по барз добре порихтаним терену, одбавена фер и ефикасне змаганє у котрей домашня екипа у цеку цалого змаганя доминировала и заслужно победзела. Шицки пейц ґоли посцигнути на реґуларни способ. Додзельованє картонох нє було. Випочитовани шицки предписаня з Протоколу за змаганя у условийох ковид пандемиї. Змаганє отримане без присуства публики, орґанизация змаганя була добра.

На змаганю судзели – главни судия Шарич Неманя (Нови Сад), помоцни Бем Филип (Нови Сад) и Каплиєв Петар (Нови Сад).

ДВА МЕСТА ВИШЕЙ

После того змаганя ФК „Бачка 1923” на таблїчки Подручней фодбалскей лиґи забера два места вишей, з вкупно седем боди завжала шесте место од осамнац клуби. У 4. колу будзе госцовац у Степановичеву дзе будзе бавиц з ФК „Омладинац” котри ше находзи на єденастим месце на таблїчки, з три боди. Змаганє ше отрима на соботу 5. септембра на 16.30 годзин.

Статистика – перши два змаганя у тей часци першентсва Подручней фодбалскей лиґи Нови Сад ФК „Бачка 1923” з Дюрдьова бавел у госцох. У першим колу закончела змаганє з виєдначеним резултатом без ґолох з ФК „Петроварадин” з Петроварадину, а потим, победзела 0:4 ФК „Тител” з Тителю.

Єшеньску часц першенства ФК „Бачка 1923” з Дюрдьова закончела на тринастим месце з дзеветнац боди – 6 побиди, 1 нєришеним змаганьом и 12 страцени.

Иншак, тоготочни ярнї фодбалски змаганя Подручней фодбалскей лиґи Нови Сад застановени после одбавеного 19. кола, односно 14. и 15. марца пре преглашованє позарядового стану и преберанє мирох за застановйованє ширеня корона вирусу. Нова сезона почала прешлого викенду, перше коло всоботу и внєдзелю 22. и 23. авґуста, а друге коло стреду, 26. авґуста и обидва, як и треце коло без присуства публики.

 

За войводянски.рс : С. Саламун