OШ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“ ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ДОЧЕКАЛА У НОВОМ РУХУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председница Скупштине Града Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић посетили су ОШ „Мирослав Антић“ у Футогу где су окончани радови на комплетној фасади и столарији објекта, као и на спортском терену у дворишту школе. Они су обишли ђаке прваке те школе поводом почетка нове школске 2020/2021. године, и уручили им комплете бесплатних уџбеника које Град Нови Сад обезбеђује за све прваке са територије града.

– Свим ученицима основних и средњих школа у Новом Саду, њиховим родитељима, као и свим запосленима у нашим школама, честитам почетак нове школске године, са жељом да и у овим врло изазовним временима будемо на висини задатка и да наставу организујемо на најбољи начин. Први дан школе је увек узбудљив и носи са собом и малу дозу стреса, јер почиње једна нова фаза, а данас је то са Ковидом 19 још много изазовније. Све школе у граду су по плану почеле са радом, а да се то успешно одигра, уложено је много напора од стране ресорних управа и министарства, уз велику подршку свих наставника, учитеља и директора школа. Данас смо и у Предшколску установу „Радосно детињство“ примили око 7000 малишана, а то је број који је адекватан условима које су епидемиолози наложили тој установи. У посети смо овој футошкој школи, између осталог, јер је овде много рађено.  Претходних година ова школа је била у врло тешком стању, а ми смо у последње две године  уложили 61 милион динара за реконструкцију дела крова, фасаде, столарије и спортских терена. Такође, током 2017. године уложили смо још 17 милиона динара, што је издвајање из буџета од укупно 80 милиона динара у последње четири године за ову школу. Данас она изгледа неупоредиво лепше, али морају се средити и санитарни чворови, унутрашње инсталације, као и атлетска стаза –рекао је Милош Вучевић.

Градоначелник је истакао да му је у току обиласка школе, најлепше било са ђацима првог разреда који су веома узбуђени и привикавају се на ове, помало необичне услове.

– Ношење маски је постало наша свакодневица. Град је и ове године обезбедио свим ђацима првацима комплет уџбенике, за оне категорије ученика којима то не обезеђује Министарство, а купљено је чак 3800 комплета, са још две публикације – Прварицом и Уводом у азбуку. За то је издвојено 28 милиона динара. Захваљујући донаторима обезбедили смо и по две платнене маске и дезинфекционо средство за све ђаке од 1. до 4. разреда свих школа у Новом Саду, а вредност дониране робе је око 2,5 милиона динара. Посебна пажња мора да се посвети превенцији у току епидемије, а на томе се ради и код куће и са учитељима – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и додао да се свега 2% родитеља изјаснило да им деца не иду на наставу, већ да ће је пратити он-лајн.