МИРОВИЋ: ПОСЛЕ 40 ГОДИНА ВЕЛИКА СЦЕНА СНП-А ДОБИЛА КОМПЛЕТНО НОВУ ТЕХНИЧКУ ОПРЕМУ

После 40 година постојања велике сцене Српског народног позоришта „Јован Ђорђевић“, највеће позоришне сцене у Србији, обезбеђена је нова аудио, видео и расветна опрема, коју је са 75 милиона динара финансирала Покрајинска влада. 

„Уложили смо знатна средства у најсавременију сценску расвету и аудио и видео технику, коју позориште никада није имало. Наставићемо и даље са улагањима у ову установу, јер то наша најстарија позоришна кућа и залужује“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Према његовим речима, у протекле четири године Покрајинска влада урадила је много на побољшању услова за живот и рад нашег театра.

„На 160. годишњицу од оснивања можемо да сумирамо резултате и укажемо на то да смо за четири године, уређењем покрајинског буџета, успели да повећамо буџет Српског народног позоришта за готово 250 милиона динара“, навео је Мировић.

Председник је напоменуо и да је 2016. године за програмске садржаје било опредељено мање од 15 милиона динара годишње, док се данас за ове намене издваја више од  50 милиона динара.

„Квалитет културног садржаја који се овде производи из године у годину је све виши, стога ћемо наставити са улагањима и у будућности“, казао је председник Мировић. 

 „Захваљујући подршци Покрајинске владе набавили смо нову опрему за драмску и балетску сценографију и заменили дотрајале инсталације. Успели смо да Позориште из 19. века уведемо у 21. век“, изјавио је управник СНП-а Зоран Ђерић.

Презентацији  нове позоришне опреме присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.