УСЕЉЕН ПРВИ СТАН У КИСАЧКОЈ БР. 55

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је кључеве Мирјани Павловић са којом је закључен Уговор о додели стана број 16 на другом спрату стамбено-пословне зграде у Новом Саду у Кисачкој улици број 55. Стан је површине 37,91 м2, а додељен је за категорију – самохрани родитељ детета са трансплантираним органом. Због тешке синовљеве болести они су годинама били подстанари и тешко су излазили на крај са рачунима. Трансплантација срца обављена је у Бечу, а након тога мајка две године није могла уопште да ради.

– Андреј је упркос свему редован студент треће године економије. Борили смо се на све могуће начине, а сада не могу ни да причам колико сам узбуђена. Захваљујући нашем граду и градоначелнику не морамо више да бринемо где ћемо, јер на све Андрејеве муке, селили смо се неколико пута. Ово је за нас спас – рекла је Мирјана Павловић.

Како је истакао градоначелник Вучевић, у зграду, која је изграђена из буџета Града, преко Стамбене агенције и Управе за имовину, су усељени први станари.

– Припала ми је част да породици Павловић уручим кључеве једног од девет станова који ће бити бесплатно додељени. Разврстали смо их у неколико категорија на основу инструкција Управе за социјалну и дечју заштиту, како бисмо подршком покрили што шири део друштва. Зграда је добро урађена, а 26 станова продајемо по некомерцијалној цени од 92 000 динара по квадртаном метру. То је 783 евра, а у овом крају цене квадрата се крећу око 1400 евра. Преко 300 захтева добили смо за тих 26 станова, тежак задатак је пред комисијом, а ако не буде судских спорова и правних заврзлама, спремни смо да у октобру изађемо пред Скупштину града са одлуком о додели станова. Ти станови биће отплаћивани у 240 рата, 20 година. У Улици Момчила Тапавице, Стамбена агенција гради две ламеле са по 27 станова, који су такође намењени за овакву стамбену подршку, а за два месеца и они ће бити завршени. Када збројимо све што се тиче стамбене подршке у Новом Саду, рачунајући објекте у Кисачкој, у Момчила Тапавице, у Ветернику и на насељу Југовићево, долазимо до цифре од готово 900 стамбених јединица – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

За доделу девет станова и за продају 26 станова у стамбеном објекту у Новом Саду, у Улици Кисачка број 55, јавни позиви стамбене подршке објављени су крајем јануара ове године.