ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ ОТВОРИЛА САБОР КУЛТУРНОГ СТВАРАЛАШТВА У ЖАБЉУ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у дворишту Народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу, отворила Сабор културног стваралаштва, који ће у наредна три месеца бити место окупљања бројних излагача и уметника из ове општине.

Поздрављајући присутне уметнике из Удржења „Друштво Шајкашка“, који ће у наредним данима бити део ликовне колоније, секретар Драгана Милошевић је истакла да општина Жабаљ предњачи у бројним културним активностима и дешавањима и као таква је пример другима.

„Захваљујући подршци ресорног секретријата и саме општине квалитет културних садржаја овде јесте заправо празник културе“, истакла је Милошевићева и додала да је посебно задовољство што ће се ти садржаји продужити и у наредна два месеца, кроз изложбу рукотворина и народних ношњи.

Она је додала да је задатак свих нас да овакву културну мисију покушамо да развијемо у свакој војвођанској општини и да са једне стране оплеменимо садржаје, а са друге да презентујемо велике уметнике, који се налазе у тим срединама.

„Често се дешава, да баш ти талентовани људи уз малу подршку креирају сјајне садржаје, а пример за то је управо данас пред нама“, рекла је Драгана Милошевић.

Да би сачували наш културни идентитет, сматра Милошевићева, ми морамо да сачувамо сваки сегмент наше културе уопште, како би их предали будућим генерацијама, а то можемо само ако на овај начин подржавамо и оплемењујемо уметност.

Испред Општине Жабаљ присутне је поздравио председник Чедомир Божић, који се захвалио на подршци Покрајинске владе и ресорног секретаријата, подсећајући на пројекте, које је ова општина урадила у сфери културе у претходном периоду.

Он је прецизирао да је подржан пројекат уређења дворишта и зграде Народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу, уређене су биоскопске сале у Чуругу, Жабљу и Госпођинцима, а за наредну годину повећана су средства свим удружењима и манифестацијама, које се баве културним активностима.