ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ДУНАВ“

У Галерији Друштва књижевника Војводине у Новом Саду у улици Браће Рибникара 5, отворена је 21. септембра у 12 часова Међународна фотографско еколошка изложба „Дунав“. Може се погледати до краја месеца од 11 до 17 часова и улаз је слободан.

Ову изложбу организују Школа фотографије Арс академије и Друштво новинара Војводине. Представљене су најбоље уметничке или документарне фотографије са Прве међународне фотографско еколошке колоније „Дунав“ одржане у Новом Саду на различитим локацијама дуж реке, током дводневног дружења августа 2019. године.

Можемо видети радове ученика и студената који студирају фотографију или похађају тај предмет, а долазе са образовних установа из Мостара, Новог Сада, Ниша, Београда.

У свом осврту на изложбу, Проф. др Душанка Комненић каже „Одлучила сам да изложбу конципирам контрастно, другим речима да фотографије на којима је приказан отпад буду постављене поред фотографија које су идиличне. На овај начин, компаративним путем, појачава се визуелни утисак лепоте Дунава, као и штете, коју смо ми, људи, направили.

Верујем да ће изложба наших младих стваралаца допринети буђењу свести и одговорности према лепоти природе коју смо имали среће да настанимо, те да ћемо схватити да је све што је потребно само да је чувамо.“

За Грађански лист текст и фотографије: Ивана В.