„ЗАНАТСКА УЛИЦА“ У НОВОСАДСКОМ СОКОЛСКОМ ДРУШТВУ

У дворишту Соколског друштва Војводина у петак 25. септембра од 16 до 24 часа одржано је „Вече под маскама“. Овај догађај је део фестивала „Занатска улица“ који се одржава неколико пута годишње у Новом Саду и пружа прилику занатлијама да представе своје производе.

Овога пута на новој локацији и богатији од претходне манифестације за нове чланове у екипи излагача. Уз дозу друштвене одговорности поводом тренутне ситуације. На самом улазу видимо „Ланин кутак“ где се могу набавити маске и разни други производи, од чије продаје сав приход иде у фонд за лечење мале Лане. Ако неко није био и даље може допринети слањем смс поруке 808 на 3030.

Представљене су многобројне пиваре, винарије, домаћи специјалитети, као и рукотворине локалних занатлија и креативаца. Уживање за сва чула. Све се могло на лицу места и пробати. Занатска пивара Раванград нуди разне врсте пива, са медом или цитрусном и тропском нотом. Подрум „Таталовић“ из Вршца стандардно квалитетно Душаново купиново вино.

Од гурманских специјалитета ту су сухомеснати производи од мангулице из Ковиља, разни роловани и други сиреви београдског Дућана сира. Пољопривредно газдинство „Бенежан“ нуди производе од козијег млека. Од слаткиша видимо ручно рађено интегрално пециво Кексерије, баклавице и домаће колаче Слатких залогаја. Ту су и здрави слаткиши Sweet & fit. Има разних сланих сосева и намаза и наравно ајвара и других тегли зимнице.

У понуди су и уникатне украсне свеће Мојић из Новог Бечеја, тезге са природном козметиком, разним рукотворинама, цвећем и посебна тезга само са кактусима. Уз пријатну атмосферу и музику, ово је било једно лепо дружење а уједно и размена искустава међу произвођачима.

Надамо се да су прикупљена средства средства допринела хуманитарном карактеру. Такође било је могуће купити часопис ЛИЦЕУЛИЦЕ, чиме пружамо подршку члановима друштва који најтеже долазе до посла. Уз топле утиске, радујемо се следећем сусрету.

За Грађански лист текст и фотографије: Ивана В.